138 талантливи деца от Разград получиха грамоти и финансови стимули за успехите си през 2023 г. днес. Това стана на специална церемония във фоайето на Общинския културен център.

„Радост за очите и истинско удоволствие е да видиш колко много деца са заслужили да получат още едно признание за труда, усилията и постигнатите от тях резултати“ – каза в приветствието си към децата, родителите и учители им Кметът на Община Разград Добрин Добрев. Той си пожела догодина призьорите да са още повече и да се наложи да се търси още по-голямо помещение за провеждане на церемонията по награждаването им. В сравнение с предходната година децата, заслужили с постиженията си да бъдат включени в Мерките за насърчаване на творчески заложби и потребности на деца с изявени дарби за 2023 г, са два пъти повече, през 2022 г. бяха 71. На даровитите деца Кметът Добрин Добрев пожела да получат най-хубавите подаръци от Дядо Коледа и да са още по-успешни през Новата година.

Общата сума, която талантливите деца получиха, се предвижда в общинския бюджет, тя е 30 000 лева, като индивидуалният стимул за всяко дете е съобразно постигнатото класиране в конкурс, фестивал или състезание в сферата на науката, изкуствата и спорта.

Мерки за насърчаване на творческите заложби и потребности на деца с изявени дарби на Община Разград се прилагат от 9 години.

138-те деца днес получиха грамота, подписана от Кмета Добрин Добрев, и плик с финансов стимул. Честта да им ги връчат имаха: Кметът Добрин Добрев, председателят на Общинския съвет Галина Георгиева-Маринова, заместник-кметовете Полина Иванова и Хабибе Расим, секретарят на Община Разград Нели Добрева.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.