Със забавното шоу на клоуна Пепе и масово правене на сапунени мехури завърши Празничният детски фестивал „Шарената въртележка”, който Община Разград и ЦПЛР Център за работа с деца организираха за Първи юни – Денят на детето.

В следобедните часове малките жители и гости на града можеха да се включат в работилничката „Забавно лято с академия 1, 2, 3”, а тези с таланти в областта на изобразителното изкуство – в конкурс за рисунка на асфалт. Близо 160 деца участваха в надпреварата за художници. Конкурсът „Децата на Разград рисуват Европа” е част от събитията от инициативата „Дни на Европа”, отложена от 9 май заради лошо време. Днес времето бе чудесно за подобно събитие и в една от сенчестите алеи на Градския парк децата на Разград, облечени с фланелки с логото на инициативата, нарисуваха своите представи за Европа. Компетентно жури оцени творбите им и бяха раздадени награди – различни пособия за рисуване – във всяка от трите възрастови групи, в които децата бяха разпределени – до 7 години, 1-4 клас и 5-7 клас. Наградите връчиха Кметът на Община Разград Добрин Добрев и заместник-кметът Зорница Евгениева.

Много положителни емоции предизвика и следващото събитие, в което участваха над 150 от талантливите деца на Разград. Те представиха наученото през годината в различните формации в ЦПЛР Център за работа с деца – ДТШ”Хорце” с ръководители Румен Иванов и Жулиета Иванова,  Градски мажоретен състав с ръководител Емилия Борисова, Танцова формация „K-pop” с ръководител Диана Атанасова, Клас по пеене с ръководител Свилена Дечева и Школа по китара с ръководител Валентин Стоянов.

Изненадата на концерта бе шоуто на клоуна Пепе, който включи в представлението деца и възрастни от публиката, като подари на всеки от тях цвете или друга фигура от балон.

Към края на концерта бяха връчени и традиционните Годишни награди на възпитаниците на ЦРД, които тази година са абитуриенти. Плакетите и дипломи на седемте абитуриенти връчи Кметът Добрин Добрев. Това са: Таня Гунчева, Мелиса Мюстеджебова и  Мелих Халми от Школа по изобразително изкуство; Мелда Паша, Зорница Панова, Бурчин Али и Йоана Петкова от Градски мажоретен състав и Теодор Тодоров от Танцова формация „Феникс“

Финалът на концерта бе поставен от масово правене на сапунени балончета от всички деца, участвали в проявата.

За всички тях, както и за децата от публиката имаше подарък – сладолед, а за по-малките – близалка, дарението от 1000 сладоледа и 300 близалки е от русенската фирма „Кенди Ленд 2015”ЕООД.

През двата фестивални дни на символични цени бяха  атракционите по алеите в парка, сред които и символът на празника – шарена въртележка, имаше и щандове за понички, захарен памук и други вкуснотии.