Последният ден на Панаира на киселото мляко бе изпълнен с много събития и емоции. Преди обяд деца рисуваха емблематичното събитие на Разград . Привечер трима ентусиасти мериха сили в състезанието за ядене на люти чушки, ама от най-лютите в света.  Битката спечели Асен, вторият просълзен бе Хасан, а на трето място в чили-битката се нареди Мария.  След лютия екшън започна надиграването .

Площад „Незаависимост“ пред Общинския културен център грейна от настроение и багри, благодарение на многобройните изпълнители  и привърженици на танцовия фолклор.  Хора на два и три ката се вихриха докато стана време за концерта на сцена „Ларго“.

Площад Момина чешма едва побра многобройната публика за финалната изява на гостуващите и наши фолклорни състави. Излъчването от сцената би наистина магическо. За това допринесоха с визия и ритъм танцьорите  от Африка и виртуозите на грузинския танц – Ансамбълът от столицата Тбилиси. Чаровни и завладяващи бяха танцьорите от Република Турция и спечелиха силните аплодисменти на публиката. Красотата на нашия фолклор пък демонстрираха  Капанският ансамбъл и Детският танцов ансамбъл „Лудогорче“.

Разград бе фестивал на красотата, младостта, таланта, любовта, толерантността, обичта към хората. Това заяви заместник-кметът на община Разград Добрин Добрев преди да закрие 21-то издание на Панаира на киселото мляко и Фестивал на народните традиции и художествените занаяти. 

Добрев връчи на всички участници благодарствени грамоти,  след което започна огнено шоу на момичетата от Градския мажоретен състав при ЦРД. 

Финалът наистина бе впечатляващ – мощна заря освети небето в комбинация с дълго и пъстро фестивално хоро.