Днес България отбелязва своя национален празник. Навършват се 144 години от Освобождението на страната ни от турско робство. Стотици разградчани се събраха на площад „Възраждане“, за да станат част от празничното честване. Общинското  ръководство се бе погрижило за всички  да има малки национални знаменца. Честта да издигнат Националния флаг тази година се падна на новите почетни граждани Ангел Петричев и Тодор Тодоров. Това се случи на фона на националния химн, изпят от солистка на Капанския ансамбъл.

На официалната трибуна бяха зам.-кметът и и.д. кмет на Община Разград Добрин Добрев, председателят на местния парламент Стоян Ненчев, областният управител Деян Димитров, депутатът Гюнай Хюсмен и двамата почетни граждани Ангел Петричев и Тодор Тодоров.

Слово за празника произнесе зам.-кметът  Добрин Добрев.

Празничен акцент бе изпълнението на танцова сюита от талантите на ДТШ „Хорце“ при ЦРД.

Последва церемония по поднасяне на венци и цветя пред Мавзолея-костница и пред Войнишкия паметник. Първи своята почит пред героизма и саможертвата на войните -освободители и българските опълченци отдадоха зам.-кметът Добрин Добрев и председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев. След тях бяха депутатът Гюнай Хюсмен, областният управител Деян Димитров, представители на политически сили, институции и различни организации.