Второкласници и четвъртокласници от  ОУ „Васил Левски“ използваха хубавото октомврийско време да проведат  флашмоб в подкрепа на кампанията „Усмивка за всяко дете“. В основата на тази инициатива е сдружение „Образование и бъдеще“, което работи за развитието на образованието в България като условие за приобщаващ растеж.

Целта е всички деца с увреждания да имат равен шанс и достъп до всички услуги. Преди да стартира очаквания с нетърпение от децата флашмоб, подробоности за проекта споделиха представителите на сдружението Наталия Халачева и Стела Ковачева.

Инициативата „Усмивка за всяко дете“ е част от дългосрочното партньорство на сдружение „Образование и бъдеще“ с гражданската коалиция „Равни.БГ“ в рамките на платформата „От нас зависи… те да останат в България“. Гражданското обединение „Равни БГ“ включва 37 неправителствени организации от цялата страна. Основната идея е да се подпомагат и насърчават всички хора от уязвими групи, за да имат равни възможности. Финансирането по проекта се осигурява от Civitas.