Талантите на Музикалната школа „Илия Бърнев” към читалище „Развитие” в Разград спечелиха престижни награди от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват”. Проявата се се състоя на 10 и 11 март, а основен организатор е Община Шумен. Разградската школа се представи със 7 пианисти и 4 вокални изпълнители. Своето клавирно майсторство показаха децата са от класовете по пиано на Галина Героева и Нина Георгиева, и на вокалните педагози Адриан Маджаров и Надежда Радославова.Първа награда във втора възрастова група завоюва Дерия Генджева. Ивана Хосровян също е с първа награда във втора група. Невена Цанкова спечели втора награда в същата група. Християна Наковска е с втора награда в трета възрастова група. Славена Петкова е на трето място в трета възрастова група. Клавирното дуо Дебора Белчева и Стилияна Димитрова е отличено с поощрение в 4 възрастова група. Преподавателката по пиано Галина Героева е удостоена с грамота за високи педагогически постижения.
Вокалните изпълнители от школата също се завърнаха с награди. Александра Златева е с първа награда в трета възрастова група. Най-малката участничка – 6-годишната Рая Момчева получи трета награда в първа възрастова група. Вокалният дует Надежда Дочева и Деян Денчев взе първа награда във втора възрастова група. Надежда участва и индивидуално и има поощрение.
Над 700 деца от цялата страна са участвали в третото издание на конкурса „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“, с организатори от община Шумен и СУ „Сава Доброплодни“. Певците са оценявани от жури в състав: певицата Ваня Костова, композитора Валери Костов и Христина Иванова. Журито по класическа музика е било: проф. д-р Ростислав Йовчев, преподавател в Музикалната академия „П. Владигеров”, Слави Димитров, диригент и Снежанка Добрева.