Утре в Областна администрация-Разград ще заседава комисията, назначена със Заповед на Областния управител Гюнай Хюсмен, за да обобщи резултатите от извършените проверки на пешеходните пътеки в Област Разград, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Проверките на състоянието на пешеходните пътеки се извършват след работна среща между Главния прокурор на Република България, Министъра на вътрешните работи и Министъра на регионалното развитие и благоустройството във връзка със зачестилите пътно-транспортни произшествия на пешеходни пътеки в страната. В областната комисия участват представители на седемте общини в Област Разград, на ОДМВР-Разград и Областно пътно управление-Разград.

Срокът за извършване на проверките бе 19 февруари, на заседанието утре ще бъдат представени резултатите по общини: брой проверени пешеходни пътеки по Републиканската пътна мрежа и по населени места, брой пешеходни пътеки без маркировка, брой пешеходни пътеки с липсващи пътни знаци, брой пешеходни пътеки без осветление, брой пешеходни пътеки без надписи „погледни…“.

Заседанието на комисията е насрочено за 10,30 ч.