В навечерието на Коледа, когато семейството се събира около масата, има деца, които няма да бъдат със своите родители. Това са деца на миньори, учители, железничари, строители. Деца на колеги, с които сме работили рамо до рамо. Понякога, отнесени в коледното пазаруване или празничното веселие, забравяме, че около нас има хора в нужда.

КНСБ помага всеки месец на 45 такива деца. За целта са нужни 25 000 лв. годишно, съобщиха от конфедерацията.

Сега и вие можете да се включите в нашата инициатива и да им помогнете с един SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Тази година, на деня на загиналите при трудова злополука – 28 април, КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов” активираха дарителска кампания  „Помогни на дете”. Целта е да се осигурят финансови средства за изплащане на месечни стипендии на деца, които са загубили родителите си при трудова злополука.

Нека заедно да дадем топлина на деца, загубили родителите си при трудова злополука! Изпратете SMS на 17 777 с текст DMS POMOGNI. Цената на съобщението е 1 лв., която е незначителна сума за всеки от нас, но може да промени живота на едно дете!“

От област Разград, стипендия до завършване на училище, получава детето на загиналия работник от Тракция Самуил-Гроздан Йорданов.