Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен осигури и връчи наградите в ученически турнир по футбол, организиран от ПГСС “Хан Аспарух“-Исперих по повод 60-годишния юбилей на училището, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Футболната надпревара се проведе днес на новата спортна площадка на
училището, която бе изградена по европроект през миналата година. Въпреки
лошото време участниците – 5 момчешки отбора от училища в община Исперих 5-7
клас – се раздаваха на терена и срещите бяха оспорвани и интересни за
публиката.

Г-н Хюсмен присъства на финалния мач между учениците от ОУ “Васил Априлов“- Исперих и ОУ “Отец Паисий“- село Подайва. Срещата приключи при резултат 0:0, според регламента за победител бе обявен тимът от Подайва, тъй като в предходните срещи има по-добра голова разлика. Областният управител Гюнай Хюсмен поздрави финалистите и от двата отбора, наричайки всички победители, тъй като се раздадоха на терена и играха мъжки с хъс и енергия, достойни за спечелването на турнира. Г-н Хюсмен бе осигурил предметните награди за участниците – футболни топки, призьорите получиха и купи и медали.

Директорът на ПГСС “Хан Аспарух“ Сали Назиф заяви, че това е първо издание на турнира, но училищната управа има намерение да го превърне в традиционен, за да има възможност мултифункционалната площадка да се използва от повече деца.

Шампионската купа вдигна отборът на ОУ “Отец Паисий“-село Подайва, на второ място остана тимът на ОУ “Васил Априлов“, на трето – ОУ “Н.Й.Вапцаров“-Вазово, на четвърто – ОУ “Христо Ботев“-Лудогорци.