Нов проект, насочен към младите хора от Лудогорието, бе представен в залата на Областна администрация-Разград в петък, съобщиха от пресслужбата на губернатора.
Инициативата „Младежка банка-Разград“ се реализира от сдружение „Младежки форум 2001-Разград“.
Събитието откри заместник областният управител Евгени Драганов, той предаде поздравите на Областния управител Гюнай Хюсмен на авторите на добрата идея и пожела ползотворна работа на партньорите на Областна администрация.
„Желая Ви през тази една година, в която ще се работи по проекта, да се изпълни със съдържание животът на младите хора и в най-отдалеченото кътче на региона“ – каза г-н Драганов. „Областна администрация е отворена за подкрепа на идеите, които младежите ще генерират по проекта“ – категоричен бе още той.
„Младежка банка-Разград“ е една от 14-те подобни структури в страната. Целта е да се наберат средства от дарения, които да се използват за реализацията на идеи на младите хора от област Разград. Преди това с анкетни карта ще се определят приоритетните области на младежките проектни инициативи.
Моделът на „Младежка банка“ е въведен от Фондация „Работилница за граждански инициативи“ в средата на 2012 г., България е 26-тата страна, в която е разпространен. Използва се моделът „от младежи за младежи“ – млади хора от 15 до 25 г. създават екип, който работи като комисия, отпускаща грантове за реализация на проектни идеи.
В пресконференцията участваха представители на учебни заведения и неправителствени организации от област Разград с интерес към реализацията на проекта.