В три дни разградчани ще могат да чуят маестро Камджалов с Genesis orchestra, Гиргина Гиргинова и проф. Милена Моллова, както и да видят филма „Димитър Ненов и измеренията на изяществото“

  В петък, събота и неделя /14, 15 и 16 октомври/ Разград ще е домакин на музикален фестивал „Димитър Ненов“. В първия му ден, от 18 и 30 часа, в зала „Филхармония“ ще прозвучат „Четири скици за симфоничен оркестър“  и вокален цикъл „Родина“, написани от известния, роден в Разград, композитор. Под диригентската палка на маестро Йордан Камджалов  ще ги изпълнят Genesis orchestra и солистът Гиргина Гиргинова. В събота, също от 18,30 часа, отново в зала „Филхармония“, професор Милена Моллова /ученик на Димитър Ненов/ ще изнесе клавирен рецитал от произведения за пиано на именития разградчанин. От 11 часа в неделя е предвидена прожекцията на филма за Димитър Ненов, с режисьор и сценарист Ясен Харалампиев. Мястото е фоайето на Общинския културен център /Новия театър/. Входът е свободен и в трите дни на фестивала.

  Културното събитие е посветено на 120 години от рождението на Димитър Ненов – композитор, пианист, музикален педагог, архитект и виден общественик. Фестивалът се реализира с финансовата подкрепа на Министерството на културата, както и със съдействието на Областна администрация Разград и Община Разград.