Община Разград, Общинският съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център към него организират кръгла маса на тема: „Доброто взаимодействие между институциите в борбата с наркотиците“, която ще се състои на 15 юни 2018 г. от 13.00 ч. в залата на Общински съвет Разград. Инициативата е посветена на Международния ден за борба с наркоманиите и нелегалния трафик с наркотици.

На срещата ще вземат участие институции имащи отношение по проблема, директори на училища, психолози, педагогически съветници, родители, общински съветници и др. Гости на форума ще са инспектор Петьо Петков – сектор „Наркотици“ към СДВР и Люба Стоянова- експерт в Националния център по наркомании.

Отбелязването на 26 юни е начин да привлечем вниманието върху сериозността на проблема и неговото разпространение. Нека да се информираме, нека да се ангажираме и да помислим – какво можем да направим да помогнем на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем.

На 14 юни Петьо Петков, заедно с експерти от ОБСНВ, ще посетят четири разградски училища, където ще разговарят с учениците за тенденциите от употребата и злоупотребата с така наречените „нови наркотици“ .