Луксозен фотоалбум, съдържащ уникални снимки от различни периоди в историята на Лудогорец и футбола в Разград, пуска Клубът по повод 70-годишния юбилей. В 110-страничното издание привържениците ще намерят също така интересни и по-малко известни факти, свързани с развитието на любимия тим.

 

В три основни раздела са събрани изключително редки и непубликувани снимки на Лудогорец и клубовете, от които произлиза – Христо Ботев и Бели Лом. Поместени са и фотоси от мачове в Разград.

 

В луксозния албум, чийто тираж е ограничен, са публикувани още снимки от едно фундаментално футболно събитие за региона през 60-те години. Става въпрос за визитата на съветския колос Динамо (Москва), който пристига за контролен мач с Лудогорец през 1964 г. С тима от столицата на Русия е и великият вратар Лев Яшин, който не взема участие в двубоя поради контузия.

 

В последния раздел е проследена детайлно историята на новия Лудогорец, превърнал се в абсолютен футболен хегемон у нас. Изданието съдържа снимки на Лудогорец с всички спечелени купи в периода 2011 г.– 2014 г. Привържениците ще си припомнят и паметните мачове в Лига Европа през сезон 2013/2014 г., където „орлите“ играха осминафинал срещу Валенсия, както и двубоите в квалификациите и групите на Шампионската лига, станали факт след подвига на Козмин Моци и компания срещу Стяуа.

 

Лудогорец е основан през 1945 година и в следващите десетилетия участва основно във „В“ група. През сезон 1961/62 г. за пръв път влиза в „Б“ група.

През сезон 2011/12 г. става шампион, взема Купата на България и Суперкупата.

Отново шампион през следващия сезон 2012/2013 г. Титлата е последвана от силно представяне в Лига Европа и участие на осминафинал.

През сезон 2013/14 г. Лудогорец за втори път прави требъл – титла, Купа на България и Суперкупа, а впоследствие влиза в групите на Шампионската лига, където постига и първа историческа победа.