Лудогорец представи официлно шестото си ново попълнение Жосуе Са. Централният защитник идва от Андерлехт и е подписал 3 годишен договор с клуба. На церемонията спортният директор Георги Караманджуков говори и за предизвикалия шумен отзвук трансфер на Кирил Десподов в Разград. Лудогорец не е платил трансферна сума за Са, но белгийците запазват процент при следваща продажба.

Жосуе Са: „Мечта за всички футболисти е да играят на европейската сцена, но аз съм тук, за да помогна на отбора в мачовете от всички турнири, в които участва. Обичам да участвам в разиграването на топката, адаптирам се бързо и вярвам, че лесно ще се приспособя“ .

Са обяви, че Лудогорец вече е известен по целия свят, а всички играчи на шампионите, които познава, са го убедили, че клубът е на ниво и тук може да развие потенциала си. За трансфера на Кирил Десподов Караманджуков обяви, че клубът няма да  плаща наем за периода, за който го е ангажирал.

Георги Караманджуков: Първо Лудогорец, първия и последния разговор, който имахме с Кирил Десподов,  бе на 4-ти вечерта. Аз искам да питам  някой от ЦСКА свърза ли се с него, покани ли го, сетиха ли се от ЦСКА за Десподов. Защото сега гледам обвинения към него, към Лудогорец, той естествено е много добър футболист, който се надяваме че ще пасне на стила. Мисля че на Кирил му подхожда да играе в Лудогорец“

Спортният директор на „орлите“ добави, че откупната клауза на Десподов е доста висока за нашите стандарти, а заплатата му далеч по-ниска, от тиражираната в медиите.