Кметът на Община Разград д-р Валентин Василев поздрави потребителите на Дома за възрастни хора по случай Международния ден на възрастните, който бе отбелязан днес в социалната услуга, съобщиха от пресцентъра на местната управа.
Вие сте тези, от които се учим, на които се доверяваме, от които черпим сила. Трябва да Ви слушаме повече, да Ви се доверяваме, защото Вие знаете нещата, които ние тепърва ще учим. Заслужавате уважение и грижа, защото цял живот Вие сте се борили, за да имаме днес този живот, каза в приветствието си кметът на Община Разград д-р Валентин Василев и се извини на потребителите, от свое и от името на по-младите хора, че не са постоянно редом до възрастните. Пожела им здраве и поднесе на директора Лейман Тюлеоглуева подарък от администрацията, а зам.-кметът Ердинч Хасанов – от името на председателя на Общински съвет – Разград Надежда Радославова.
След това празничната програма продължи с изпълнения на деца от ДГ „Райна Княгиня“ и на потребителите от дневен център „Подай ръка“.
На събитието присъстваха още областният управител Гюнай Хюсмен, зам.областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов, председателят на Общинския съвет на съюза на пенсионерите в Разград Иванка Добрева, председателят на Общинската структура на съюза на инвалидите – Иванка Петкова, Милена Кехайова – Български червен кръст, експерти от дирекция „Социални дейности“ в Общинска администрация, представители на РБ „Проф. Боян Пенев“.