Кметът на Община Разград Добрин Добрев бе гост на 15 май на Традиционния благотворителен концерт, който Федерацията на жените-Разград организира в навечерието на 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. Събитието се провежда с подкрепата на Община Разград и със съдействието на РЕКИЦ „Читалища“ и НЧ „Развитие 1869“ гр. Разград.

Със средства, събрани от концерта и с изключителното съдействие на Община Разград, финансова подкрепа получават абитуриенти с изявена обществена активност и постигнали много добър успех през всичките години на своето обучение. За 18 години над 350 млади хора са получили признание  и подкрепа от Федерацията на жените. Снощи още 25 абитуриенти от випуск 2024 получиха по 200 лева и грамота от Кмета Добрин Добрев. те са представители на седем училища: ППМГ“Акад. Н.Обрешков“, ПГПЧЕ“Екзарх Йосиф“, ПГХТБТ“Мария Кюри“, ПГО“Станка Николица Спасо-Еленина“, ПГИ“Робер Шуман“, НПТГ“Шандор Петьофи“ и Спортно училище.

Кметът Добрин Добрев пожела на зрелостниците да реализират с лекота това, с което ще се захванат по житейския си път, но където и да отидат да учат или работят, да се връщат в Разград, да свързват живота си с любимия роден град. Той се обърна с благодарност към инициаторите на събитието – Федерацията на жените. По думите му Федерацията на жените са прекрасни партньори на Община Разград в изпълнение на мисията да се подкрепят прекрасните деца на Разград. Той нарече дамите от Федерацията „сърцати, отдадени на обществената кауза наши съграждани“ и ги поздрави за това, че 18 години организираното от тях събитие обогатява наситения културен календар на Община Разград за месец май.  Кметът Добрин Добрев изрази удовлетворение и от съпричастността, която благотворителните инициативи на Федерацията на жените срещат сред жителите на града.  „Големият интерес от нашите съграждани говори, че в град Разград и в Община Разград живеят много добри хора, с много добри сърца“ – каза г-н Добрев. На Федерацията на жените той пожела още много пъти по 18 да провеждат заедно с Община Разград своите прекрасни инициативи.

Над 200 талантливи деца от Разград участваха в концерта със свои изпълнения. Първа на сцената излезе Ирем Али от ЦПЛР Център за работа с деца с вокален педагог Свилена Дечева. Публиката аплодира и изпълненията на: Мартина Матева – МШ „Илия Бърнев“ с вокален педагог Детелина Тодорова; Детска танцова школа „Сладури“ с художествен ръководител Катя Портянова; Никол Стоянова  от Школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Балетна школа при НЧ „Развитие 1869“ с художествени  ръководители Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева; Танцов състав „Гецовлийчета“ към НЧ„Просвета 1883“ с. Гецово с художествен ръководител Лидия Станчева; Ирина Николова от Школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Детска танцова школа към ОУ „Никола Икономов“ към Капански ансамбъл с художествени ръководители Магдалена Маринова и Иван Русев; Калина Радославова от школа по изкуства ,,Еnjoy music & art school“ с вокален педагог Адриан Маджаров; Градски мажоретен състав при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководител Емилия Борисова; Танцова формация „Феникс“ при ЦПЛР Център за работа с деца с ръководители Ирина Стоянова и Иван Стоянов; Средношколска танцова формация „Лудогорска младост“ при Капански ансамбъл Разград с художествени ръководители Алина Герги и Румен Руменов.

Организаторите на благотворителния концерт благодариха на всички спонсори, помогнали за осъществяване на благородната инициатива: Антибиотик Разград АД; Биовет АД – клон Разград; Млин 97; РПК Единство; АГРОХИМКОНСУЛТ-3-ЗЕМЕДЕЛИЕ ООД; Булкорп ООД; ЕТ Стефан Георгиев; ЕТ Урмомекс – Урал Мехмедов; Пенсионерски клуб „Абритус“; Пенсионерски клуб „Родолюбие“; Г-жа Галя Георгиева – председател на Общински съвет Разград; Г-н Симеон Славчев – кандидат за народен представител; Г-жа Антоанета Цонева – кандидат за народен представител.

Още снимки вижте на Фейсбук страницата на Община Разград.