Възрастната жена, която през този септември ще навърши 101 години, беше придружена от близки и приятели, жители на селото и кметския наместник на Тертер Николай Иванов.

Баба Рада още от сутринта се била подготвила, но по стечение на различни обстоятелства установила, че забравила личните си документи, въпреки това обаче търпеливо изчакала да й ги донесат от Кубрат, след което почерпила с бонбони всички присъстващи и упражнила безпроблемно правото си на глас.

„Нашата обичана столетница и този път ни посрещна с усмивка. Тя е пример за постоянство и кураж, въпреки годините и тежките времена. Най-възрастната жителка на Тертер отново даде пример за поколенията, а именно с позицията да избираш и гласуваш“, заяви кметския наместник Николай Иванов.

И този път баба Радка разказа, че е гласувала за по-доброто бъдеще на България, за по-добър живот и призовава младите да не пропускат гласуването.

Присъстващите в изборното помещение пожелаха на столетницата най-вече здраве и спокойни старини. След вота баба Рада се срещна с приятелките си, споделяше спомени и разказваше случки от дългия си и достоен живот. По време на посещението си баба Рада разгледа и наскоро поставената паметна плоча, посветена на участниците във войните за защита и национално обединение.

Столетницата е родена през 1922 година в румънското село Черна. Преселва се едва 18-годишна заедно с другите си осем братя и сестри в българското село Тертер през 1940 година след подписаната в град Крайова спогодба между тогавашните Царство България и Кралство Румъния.