Във връзка с честванията, посветени на 24 май – Деня на българската просвета и култура, Районно управление – Разград предприема мерки за опазване на обществения ред и недопускане на инциденти и пътни произшествия.

Временна организация на движението се въвежда на 24 май по следните улици в гр. Разград:

  1.   от 9.30 часа до 11.00 часа по ул. „Стефан Караджа” в участъка от кръстовището на улиците „Свети Климент” и северното платно на бул. „Бели Лом” до улица „Дунав”;
  2.  от 9.30 часа до 11.00 часа по ул. „Стефан Караджа” в участъка от ул. „Дунав” до бул. „България”, за придвижване на шествието от площад „Възраждане“ към площад „Независимост“.

                   Временна промяна на движението ще бъде направена от кръстовището между булевардите „Априлско въстание“ и „България“ и подходите към бул. „България“, за да се гарантира спокойното придвижване на ученици, учители и родители. За да не се образуват тапи от автомобили, ОДМВР-Разград призовава гражданите да използват локалните паркинги в широк център на града и да планират предварително придвижванията си.

За периода на пренасочване на трафика водачите на превозни средства могат да използват като обходен маршрут следните улици – северното платно на бул. „Бели Лом“ и ул. „Венелин“.

При необходимост гражданите могат да търсят допълнителна информация на тел.084 660577 – дежурен РУ-Разград.