Картина с маслени бои, на която е изобразен „Пейзаж от Вашингтон-Капитолията“, връчиха днес на кмета д-р Валентин Василев директорът на ОУ „Васил Левски“ Диана Първанова, общественикът Здравко Душков и началник отдел „Образование“ в Община Разград Елка Драмалиева, съобщиха от пресцентъра на местната управа. Подаръкът е изпратен за градоначалника от Бойка Попова – директор на българското училище „Христо Ботев“ във Вашингтон и на него е поставен надпис „На прекрасните жители на Разград-моя роден град!“.

Д-р Василев благодари за жеста и за пореден път изрази готовност да съдейства за реализиране на добрите идеи и начинания, за създаване на устойчиви връзки между учениците в САЩ и техните приятели в Разград.

По време на срещата Диана Първанова използва повода, за да заяви и своята благодарност „лична и като директор на ОУ „Васил Левски““ към кмета, за това, че в края на 2017 година той и ръководството на Община Разград намериха решение на един дългогодишен проблем – нова сграда за учениците от ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, което ще се отрази благоприятно върху организацията и обучението на учебната работа в двете училища.