910 лева събраха на благотворителен коледен концерт талантливите деца на Разград. Проявата се състоя в четвъртък вечерта в Общинския културен център. Водещи на концерта бяха Павел Матеев, Камелия Николова и Йоана Стоянова.

Те, както и другите възпитаници на вокалните педагози Марияна Дучева и Иванна Дучева – Алейна Кенанова, Васил Петров, Пламена Валериева и гост-изпълнителят „Гласът на България“ Кристина Иванова впечатлиха за пореден път с вокалните си изпълнения. Танцовите си умения показаха: ЦДГ „Зорница” с музикален ръководител Людмила Петрова и директор Снежана Хъневска; Танцови формации „Сладури” към ЦДГ №14 и към ОУ „Васил Левски” с ръководител Катя Портянова; Танцова формация „Еми денс” с ръководител Ценка Панайотова; ТФ „Арабея” към ЦРД с ръководител Нели Христова; Балетна школа към НЧ „Развитие” с ръководител Мария Керчева, Студио за модерен театър „Тед“ с ръководители: Теодор Йосифов и Валентина Иванова; Детски танцов състав „Капанче“ с ръководители Илиян Дончев и Илонка Неделчева и Детски танцов състав „Лудогорче“ с художествен ръководител Павлин Занев. Коледни пожелания отправиха Теодор Ганев и Габриела Симеонова от ЦДГ „Незабравка“.

Със събраните 910 лв. ще се закупят награди за Национален фестивал „Звезден път“. Той ще се проведе на 24 и 25 юни 2016 година в Разград.

Ученици от клубовете „Слово“ и „Репортери“ към ЦУТНТ продаваха свои и на кръжочници от клуб „Скаути“ творби с декупаж. От своя базар те събраха 109 лева, които ще дарят на изявени деца да участие в конкурси и фестивали.