Отбелязването на кръглата годишнина – 20 години област с административен център Разград събра 9 от 10 бивши и настоящият областни управители в заседателната зала на областна управа днес. От 1999 година до днес Разградска област има 11 областни управители, в това число и настоящия губернатор Гюнай Хюсмен. В залата присъстваше първият областен поел поста преди четири петилетки – Димитър Мочев. До него се бяха наредили Стоян Ненчев, Пейчо Георгиев, д-р Илиян Драмалиев, Наско Анастасов, д-р Валентин Василев, Петър Василев, Галина Георгиева – Маринова, Манол Кившанов. Не присъстваше само Бехчет Руфат.
Като признание за положения труд и всеотдайност всеки от тях получи плакет и подаръчна торбичка с рекламни материали, а най-дългогодишните служители духнаха свещичката върху празничната торта.
Настоящият областен управител Гюнай Хюсмен обясни, че вярва в бъдещето на Разград и в необходимостта държавата да има своя представител на местно ниво, за да може да координира, контролира и съдейства на гражданите. Вярвам, че нещата ще се подредят, че животът ще става все по-добър, каза още Хюсмен и пожела всички да бъдат живи и здрави, област Разград да просперира, а следващото събиране на бъде в новата сграда на областна администрация /ДНА-то/ без значение кой ще е областен управител.