Информация за готовността за движение по републиканската пътна мрежа през есенно-зимния сезон беше представена от Людмил Янев – временно изпълняващ длъжността директор на Областно пътно управление, по време на днешното заседание на Областната комисия по безопасност на движението.
Янев уточни, че зимното поддържане в Област Разград ще се осъществи посредством четири опорни пункта–два на територията на град Разград и по един в Исперих и Кубрат. Разпределението на техниката вече е направено и 84 броя машини, необходими за работа при влошаване на метеорологичните условия, са оборудвани и са в готовност. Налице са и материалите за поддръжка на пътната мрежа, изготвени са и графиците, и се подават всекидневни дежурства, както от фирмата изпълнител, така и от ОПУ Разград.
По време на заседанието анализ на пътната обстановка на територията на ОДМВР-Разград представи и Диян Симеонов– началник сектор „Пътна полиция”. Той призова арендаторите от областта да обърнат внимание върху един основен проблем в този период на годината-изнасянето на кал по пътната мрежа от селскостопанската техника, който може да се окаже предпоставка за пътен инцидент.
Зам. областният управител и председател на комисията Нурие Црънгалова прочете пред присъстващите писмо от министъра на вътрешните работи, във връзка с отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, който тази година ще бъде отбелязан на 15 ноември. На датата ще бъде отслужена възпоменателна панихида в памет на загиналите в катастрофи и молебен за здраве на живите в църквата „Св. Николай Чудотворец” в Разград.