74 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи ще дежурят по време на предстоящите празници. Екипите са в пълна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения.
Екипите са напълно оборудвани с необходимите материали, инструменти, лични предпазни средства и облекло, разполагат с всички необходими комуникационни средства за обмен на информация с Центровете за управление на мрежата. В готовност са 410 високопроходими автомобила, 317 екипни автомобила с нормална проходимост и 149 специализирани автомобила – багери, автокранове, автовишки и други. Както и през изминалите години, при възникване на извънредна ситуация в отделни региони, компанията има подготвени планове за пренасочване на допълнителни екипи и техника от един район към друг.
Освен аварийните екипи, за светлината в домовете на хората в Североизточна България през празничните дни денонощно ще се грижат и телефонните оператори на компанията. Устойчиво управление на мрежата дори и в най-тежки климатични условия се гарантира от диспечерските центрове на територията, обслужвана от дружеството.
Служители на компанията ще продължат да отчитат консумираната електроенергия по обичайния график и през почивните дни, за да спазят регламентирания срок за отчет в рамките на 31 дни.
Клиентите, които са пропуснали да заплатят сметките си за консумирана електроенергия в срок, могат да го направят и на официалните празнични дни 24 и 31 декември на дежурни каси, които ще работят извънредно на тези дати с работно време от 09.00 до 13.00 часа. Също така задълженията могат да се покрият и чрез касите на Easy Pay или чрез директен дебит, съобразно работното време на съответната каса или банков клон. Клиентите, които предпочитат разплащане през интернет, могат да преведат дължими суми посредством електронно банкиране през сайта на обслужващата банка, както и чрез системата за електронно плащане еРау.bg (www.ePay.bg).
Обръщаме внимание, че на 27.12.2015, 02.01.2016 и 03.01.2016 г. пощенските станции ще работят по графика за събота и неделя, а на 25.12.2015, 26.12.2015 и 01.01.2016 г. няма да работят.
Непосредствено преди и по време на предстоящите Коледни и Новогодишни празници, през периода 24 декември 2015 година – 04 януари 2016 година, ЕНЕРГО-ПРО Мрежи няма да преустановява електрозахранването на клиентите, които не са заплатили в срок сметката си за електроенергия.