От 1359 регистрирани престъпления през 2016 година са разкрити 887 или 65,27%, като в сравнение със 2015 г. процентът на разкриваемост е нарастнал с 10,02%, отчетоха вчера от ОД на МВР. Разкрити са 293 престъпления (153 по криминална линия и 140 по икономическа линия), регистрирани през минал период.

През 2016 г. във връзка с регистрираните икономически престъпления от служителите по противодействие на икономическата престъпност са установени щети общо в размер на 2 167 313 лева. В резултат на проведените от служители на ОДМВР-Разград специализирани полицейски операции са установени и иззети 11 840 къса цигари и 30,78 кг. нарязан тютюн.

Добрата стиковка с органите на прокуратурата и съда е начинът да се противодейства на конвенционалната престъпност. Това каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов на годишния отчет-анализ за дейността на ОДМВР-Разград. Като недостатъчна представителят на ръководството на МВР окачестви работата по противодействие на престъпленията, свързани с наркотици. „Тази престъпност е латентна, ако не се търси, няма как да се намери”, подчерта главен комисар Спиридонов. Той посъветва да се използват ресурсите на Охранителна полиция за по-ефективно наблюдение на криминалния контингент дори във връзка с предстоящите на 26 март парламентарни избори. Изключително добра оценка за дейността на ОДМВР-Разград дадоха присъстващите на отчет-анализа прокурори Емилиян Грънчаров, Тихомир Тодоров и Любомир Георгиев.