692 нарушения на Закона за движение по пътищата са констатирани в периода от 1 до 7 април 2019 г., съобщават от пресцентъра на полицията.През първата седмица на месеца eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 220 фиша и 54 акта. Три от актовете са на неправоспособни водачи. Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Санкциониран е един пешеходец.

Четири моторни превозни средства са спрени от движение – две от тях заради неправоспособност на водача и две заради употреба на алкохол от страна на шофьора.

През периода пътните полицаи са извършили 41 проверки за употреба на дрога.

Настъпили са две пътно-транспортни произшествия с един загинал и четирима ранени, сочи още седмичната справка на сектор „Пътна полиция“ – Разград.

636 са общо засечените нарушения за скорост по време на едноседмичната операция по линия на ТИСПОЛ. С т.нар. „тринога“ са установени 304 нарушения, от които 42 през нощта. Със системите за видеоконтрол в служебните автомобили засечените нарушения на скоростните режими са 332.