За 15-ти пореден път в рамките на Панаира на киселото мляко и Фестивала на народните традиции и художествените занаяти се проведе конкурс за детска рисунка. Рисуването на открито бе в градинката на ХГ „Проф. Илия Петров”, където 60 деца от различни краища на страната, в три възрастови групи, рисуваха с пастели. Организатори на проявата са ЦРД, община Разград и художествената галерия.

Преди малчуганите да започнат да творят, Емилия Борисова от Центъра за работа с деца обясни какъв е регламента и кой ще оценява рисунките на малките художници. Малчуганите имаха на разположение 40 минути за да изпъстрят белите листи. След това, докато те пяха и се забавляваха тричленното жури съставено от художници: председател – Теодор Даскалов и членове – Тодор Тодоров и Румяна Иванова, оценяваха творбите.
За всеки участник организаторите бяха подготвили грамота.

А ето и кои се справиха най-добре със задачата да нарисуват Панаира на киселото мляко в отделните възрастови групи:

Първа възрастова група – до 7 год.

  1. Никол Стоева
  2. Бояна Добрева
  3. Елиф Танселова

Поощрителна награда – Виктория Стефанова

Втора възрастова група (8-11 год):

  1. Дуйгу Исмаил
  2. Данаила Владимирова
  3. Симона Русева

Поощрителна награда – Ния Стефанова

Трета възрастова група (12-14 год):

  1. Дария Вълчева
  2. Калоян Русев
  3. Селим Тунчер

Поощрителна награда – Грета Трифонова

Веднага след награждаването председателят на журито Теодор Даскалов благодари на малчуганите за участието и ги насърчи догодина отново да се включат в проявата. След конкурса с всички рисунки бе подредена импровизирана изложба на тревата, след което всяко дете си получи рисунката.