577 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 16 до 22 октомври 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 1269 фиша и 86 акта. Пет от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение са санкционирани двама пешеходци и един мотоциклетист.

Установени са седем шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При двама от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на седем моторни превозни средства – в пет от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на месец октомври до момента на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 1414 нарушения на скоростните режими. Връчените електронни фишове са 260. Изготвените заповеди за налагане на принудителни административни мерки са 194.