508 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 7 до 13 ноември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 592 фиша и 76 акта. Осем от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани шестима пешеходци и един мотоциклетист.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на 8 моторни превозни средства – в седем от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица е регистрирано едно пътно-транспортно произшествие, при което един човек е пострадал, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 7 до 14 ноември се проведе специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците. В хода на акцията са проверени 704 превозни средства и 871 лица. Засечени са 174 нарушения, за които са съставени 137 фиша и 37 акта. Санкционирани са шестима пешеходци за неправилно пресичане и внезапно излизане на пътното платно, а петима – за пресичане на нерегламентирани места. Един водач е глобен за това, че не е осигурил предимство на пешеходец, а трима – за нарушения на правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища, на спирките на превозните средства от редовните линии за обществен превоз на пътници.