Над 5% повече ток са консумирали клиентите на ЕНЕРГО-ПРО през периода 31 декември – 2 януари в сравнение със същите дни година по-рано, отчитат от енергийния доставчик.

Това показват данните на компанията, която доставя електроенергия на 1.1 милиона потребители в областите Варна, Велико Търново, Габрово, Русе, Силистра, Добрич, Разград, Търговище и Шумен. 61 хиляди мегаватчаса електроенергия е било потреблението в Североизточна България по време на трите почивни дни. Преди година за същия период клиентите са консумирали 58 хиляди мегаватчаса. Най-голямо повишение на потреблението се наблюдава в област Велико Търново, а в област Разград консумацията по време на новогодишните празници 2016-2017 г. е била идентична с тази през същите дни на 2015-2016 г.

64 аварийни екипа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи бяха в пълна готовност да реагират своевременно при възникване на повреди по електрическите съоръжения през празничните дни. Отчетниците на електроразпределителното дружество също работиха, за да отчетат консумираната електроенергия по обичайния график.