5-годишно дете, ненадейно изскочило на пътното платно, е блъснато от лек автомобил в заветското село Брестовене. Инцидентът станал около 11.20 часа на 17 септември. 53-годишният водач на „Ауди А3“ не успял да реагира на странично пресичащото момче и по непредпазливост го ударил. С контузия на главата, но без опасност за живота, детето е откарано в МБАЛ-Разград. След медицински преглед е освободено по настояване на майката. По случая се води досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Сигнал за пътно-транспортно произшествие е получен около 10 часа на 17 септември на тел.112. По път III-4902 между селата Брестовене и Острово 53-годишен водач на „Фолксваген Шаран“ предизвиква верижна катастрофа. Заради нарушаване на превилата за движение, мъжът от Острово причинява значителни материални щети на „Тойота Ланд Крузер“, управлявана от 35-годишен водач от Брестовене и „Шкода Октавия“, шофирана от 55-годишна жена от село Веселец. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, А във връзка с чл.342, ал.1 от НК.

Лек автомобил „Фолксваген Пасат“, управляван от 32-годишен водач от село Вазово, е спрян около 15 часа на 14 септември в град Завет. В хода на полицейската проверка е извършено претърсване на колата, в която са открити ръчно свита цигара и топче фолио със суха тревиста маса. При тестване веществата реагират положително на синтетичен канабиноид. Возещият се на предната седалка 25-годишен мъж от Вазово заявил, че „чаят за пушене“ е негов, за лична употреба. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е започнато разследване за престъпление по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

31-годишен водач от Варна е задържан за шофиране след употреба на дрога. Управляваното от него „БМВ 325CDI“ е спряно около 22 часа на 14 септември в Кубрат. В хода на полицейската проверка мъжът е изпробван с “Drug test 5000”, който отчел резултат, положителен на канабис. Взета е и кръвна проба за химичен анализ. Автомобилът е конфискуван. По случая се води досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.