486 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 23 до 29 януари 2023 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 413 фиша и 76 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За неспазване на правилата за движение е санкциониран и един велосипедист.

Установени са двама шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При единия от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на шест моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества.

През посочената седмица са регистрирани две пътно-транспортни произшествия, при които четирима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината до момента са проверени общо 4767 превозни средства и 5480 лица. 67 водачи са санкционирани за неправилно паркиране, а четирима – за отнемане предимство на пешеходци. Засечените нарушения на скоростните режими са 465. Връчени са 39 електронни фиша и са съставени 13 предупредителни протокола.

От 28 януари стартира специализирана полицейска операция с акцент „Пешеходци“. В първите дни са установени четири нарушения – три, свързани с пресичане на нерегламентирани места и едно за внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно. Засилените проверки ще продължат до 3 февруари.