422 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 22 до 28 януари 2024 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 253 фиша и 46 акта. Един от актовете е издаден на неправоспособен водач. За неспазване на правилата за движение са санкционирани петима пешеходци.

Установени са четирима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на три моторни превозни средства. В един от случаите причината е неправоспособност на водача, в един – употребата на алкохол и в един – употребата на наркотични вещества от страна на водача.

През посочената седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които петима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От началото на годината на територията, обслужвана от ОДМВР-Разград, с камери за видеоконтрол са засечени 420 нарушения на скоростните режими. Общо 23 са установените водачи, които шофират след употреба на алкохол. При 9 от тях концентрацията е била над 1,2 промила. Връчените електронни фишове са 140.