Лек автомобил „Ауди А6“ е спрян около 13.40 часа на 11 март в село Ушинци. В хода на полицейската проверка е установено, че 41-годишният водач от село Ясеновец е неправоспособен и шофира под въздействието на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на кокаин, амфетамин и метаамфетамин. Задържан е в РУ-Разград. Образувано е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Употребил алкохол водач е засечен при полицейска проверка в Кубрат. Управляваният от него автомобил „Фолксваген Голф“ е спрян около 23.30 часа на 11 март. В хода на контролните действия 24-годишният водач е тестван с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,72 промила алкохол. Взета е кръв за химичен анализ. Шофьорът е задържан в РУ-Кубрат. По случая се води бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

56-годишен мъж от Разград подал сигнал на 11 март, че при завръщането си от чужбина на 9 март установил липсата на автомобила си „Опел Кадет“, паркиран в имота му в село Каменово. В хода на предприетите оперативно-издирвателни действия е констатирано, че возилото е противозаконно отнето от криминално проявен и осъждан 35-годишен мъж от кубратското село Каменово. Той продал автомобила в град Сеново. Случаят е докладван на дежурен прокурор. Извършителят е задържан в РУ-Кубрат. По случая се води досъдебно производство по чл.194, ал.1 от НК.