17-тият пореден Общински плувен празник, посветен на 181-та годишнина от рождението на Васил Левски, се проведе в петък на басейн „Мимоза”, съобщиха от пресцентъра на общинска администрация. Инициативата се провежда под патронажа на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев, а тази година имаше и международно участие.
За медали с образа на Апостола се надпреварваха 40 плувци, някои плуваха в два стила и в две възрасти. Тази година интересът бе повишен, тъй като за пръв път в състезанието участваха деца от САЩ с български корен – възпитаници на училище за български език и култура „Христо Ботев-Академи“ Вашингтон. В състезанието участваха бащата на три деца, участници в плуването от Вашингтон Марк Лундбланд, както и специалният гост Калвин Пейдж. Със съдействието на общината тази година всички деца участници получиха тениски с лика на Апостола, значки от ОС на БЧК, както и много лакомства почерпка от директора на американското училище Бойка Попова, която е родена в Разград.
Заместник-кметът на Община Разград Ердинч Хасанов поздрави от името на кмета д-р Василев децата и техните инструктори Атанас Голешевски и Здравко Душков – инициатор и двигател на проявата. Хасанов изказа благодарност и на организаторите УСК „ОУ Васил Левски“, ОУ „Васил Левски“ град Разград, ОС на БЧК –Разград, ОК за ФВФСТ за отличната организация и на собствениците на басейн „Мимоза“ за свободния вход.