В рамките на акция „Зима“, днешният 6 ноември, е Ден без велосипедисти – жертви на пътя. Пътна полиция – Разград отбеляза кампанията съвместно с Велогрупа Разград, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Разград.
Само за три часа пътните полицаи установиха 38 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са два акта – в единия случай водачът е бил без документи, в другия – без задължителен годишен технически преглед на автомобила и без светлини.
На още 35 шофьора са наложени глоби по фиш. В преобладаващата си част нарушенията са за липса на поставени предпазни колани и за невключени фарове.
Регистрирани са и три пътно-транспортни произшествия. При едната катастрофа в
Разград са се ударили два автомобила, има материални щети. Другите два инцидента станаха в Исперих – за съжаление точно в днешния ден бе блъснат 84-годишен велосипедист /извършителят е избягал и се издирва/ и е ударен 66-годишен пешеходец. Пострадалите са откарани в болница, без опасност за живота.
Статистиката показва, че от началото на тази година до днес са станали 10 пътно-транспортни произшествия с велосипедисти.