38-годишен мъж от село Дряновец е задържан в РУ-Разград за упражнено насилие спрямо заварената му дъщеря. 16-годишното момиче успява да подаде сигнал на тел.112 около 12 часа на 24 август, че е заключвана и бита с метален мастар от мъжа, с когото майка й живее на семейни начала. На място е изпратен полицейски екип и екип на ЦСМП-Разград, които установят множество кръвонасядания и синини по тялото на потърпевшата. Момичето е освидетелствано от съдебен лекар. Образувано е досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.5А във връзка с чл.130, ал.1 от НК.

46-годишен мъж от Лозница е задържан за агресивно поведение. Около 11.30 часа на 24 август е получен сигнал от 44-годишен лозничанин, който съобщил, че към него са отправени закани за убийство. Държейки сгъваем нож в ръка, задържаният по-късно мъж го одрасква в областта на гърдите и дясната ръка. Започнато е разследване за престъпление по чл.144, ал.3, т.1 от НК.

Сигнал за възникнал скандал в село Езерче е получен около 21 часа на 24 август. На място е установено, че разправията е между 35-годишен мъж и 64-годишния му баща, като родителят отправял закани за побой, запалване на съвместното им жилище и налагане на постоянен психически тормоз. Възрастният мъж е задържан в сградата на РУ-Исперих. По случая се води проверка по чл.144, ал.1 от НК.