38-годишен мъж от исперихското село Вазово е задържан за употреба и притежание на дрога. Около 21.40 часа на 27 декември в село Голям Поровец е спрян управляваният от него автомобил „Мерцедес 220“. В хода на полицейската проверка мъжът е тестван с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен за наличие на кокаин и метаамфетамин. Отказал е да предостави кръв за химичен анализ. При последвалите процесуално-следствени действия в автомобила са открити 6 броя найлонови пликчета, съдържащи еднотипно кристалообразно вещество. При тестване с нарко-полеви тест веществото реагира на амфетамин. Водачът е задържан в РУ-Исперих. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 и чл.354 А, ал.3 от НК.

Сигнал за пътно-транспортно произшествие на пътя между Исперих и Голям Поровец е получен около 9.30 часа на 27 декември. На място е установено, че 50-годишен водач на „Фолксваген Поло“ от село Тодорово напуска пътното платно след ляв завой и се удря в дърво. С фрактура на 5 ребра и дясна колянна става мъжът е транспортиран за лечение в МБАЛ-Разград. Пробата му за употреба на алкохол е отрицателна. Започнато е досъдебно производство по чл.343, ал.1, Б от НК.

Неправоспособен водач е засечен при полицейска проверка в град Цар Калоян. Около 15 часа на 27 декември е спрян управляваният от 29-годишния мъж „Фолксваген Голф“. Автомобилът се оказал със служебно прекратена регистрация и поставени чужди регистрационни табели, издадени за друго МПС. Образувано е бързо производство по чл.345, ал.1 от НК.