Водач на лек автомобил „БМВ“ противозаконно е попречил на служители на РУ-Кубрат да изпълнят задълженията си като не спрял на подаден със стоп палка сигнал, съобщиха от полицията в Разград.

На 10.01.2018г. около 21 часа в село Брестовене на кръстовището между ул. „Маршал Толбухин“ и ул. „Н. Й. Вапцаров“ шофьорът ускорил движението си и продължил в посока по ул. „Хан Кубрат“.

Автомобилът бил последван от полицейските служители, които виждат как намалява и спира пред къща на ул. „Ивайло“. От мястото на водача слиза неправоспособният Ю.С.М. на 19 години, който влиза в къщата и се укрива. При извършената проверка около 22 часа той не е установен. Срещу патрулния екип излязъл 37-годишния му баща С.С., който отправял заплахи и закани за саморазправа. Малко по-късно се чули изстрели и върху полицаите и служебния автомобил се изсипали оловни сачми.

При извършения оглед на пътното платно и по дрехите на служителите са намерени 18 бр. оловни сачми с размери 1,2 мм. от гладкоцевно оръжие. С.С. е задържан, синът му се издирва.

По случая се водят разследвания за престъпления.