357 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 11 до 17 януари 2021 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 554 фиша и 54 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Засечени са трима водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол. И при тримата концентрацията на алкохол е била над 1,2 промила. За констатирани нарушения са санкционирани трима пешеходци.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства в три от случаите причината е неправоспособност на водачите, в един – употреба на наркотични вещества и в един – употреба на алкохол от страна на водача.

През изтеклата седмица са регистрирани четири пътно-транспортни произшествия, при които са пострадали четирима души, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

На 17 януари в 13.40 часа в град Цар Калоян „триногата“ е заснела автомобил „Ауди А8“, който се движи със 101 км/ч при ограничение от 50 км/ч. Това е и най-фрапиращото нарушение на скоростните режими, установено в периода от 11 до 17 януари 2021 година.