Предстои 33-тия поход “По пътя на четата на Таньо войвода”, съобщи д-р Анатоли Кънев – председател на Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие”. Походът е с национален статут от 11 години и се провежда със съдействието на Министерството на образованието и науката, под патронажа на Президента г-н Румен Радев и Сдружение на българските зъболекари. По време на похода от 30 май до 2 юни ще се включат 650 деца от цялата страна.
Походната колона ще бъде в гр. Разград на 31.V.2018 г в 17:00 ч пред паметника на Христо Ботев. Там участниците в похода ще бъдат посрещнати от символичните домакини от едноименното училище с директор Стойчо Стойчев, който е член на Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие” и съорганизатор на похода. Мероприятието е с национален статут, под патронажа на Президента на Република България г-н Румен Радев. От 18:00 ч пред мавзолея ще се проведе преглед на маршевата и патриотична песен. До момента участие са заявили 35 маршеви групи, както и Детско-юношеската школа на ФК „Лудогорец”. Председател на комисията е подполковник Калчовски.
Специални гости ще бъдат музикантите: Теодосий Спасов – кавал, Пейо Пеев – гадулка, Генадий Рашков – тъпан, Иван Георгиев – гайда и Християн Цвятков – китара. От 19:00 ч в читалище „Съзнание – 1891”, гр. Исперих. Те ще изнесат концерт, на който са поканили гражданите и гостите от област Разград – вход свободен.
На 1.06.2018 г. в гр. Попово от 16.00 ч в читалище „Св.св.Кирил и Методий – 1882“ ще се проведе семинар на тема: „Балканите и Русия“ – лектор: проф. Христо Матанов – СУ „Климент Охридски“.