33-годишна жена от Разград е била измамена през е-мейл. На 4 юни потърпевшата получила в пощата си линк, където да актуализира личните си данни и данните на дебитната си карта. След като го направила, от сметката й били източени 4000 лв. Жената установила имотната вреда на 5 юни и сигнализирала в полицията. По случая е започнато разследване за престъпление по чл.209, ал.1 от НК.

52-годишен мъж от село Гецово е задържан за причинена телесна повреда на длъжностно лице по повод изпълнение на функцията му на отчетник към Енерго Про. Около 11 часа на 5 юни мъжът ударил с твърд предмет 24-годишния служител. По случая е образувано досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.1 във връзка с чл.130, ал.2 от НК.

Сигнал за самокатастрофирал водач на велосипед с монтиран двигател с вътрешно горене е получен около 14 часа на 5 юни. На място, по път II-23 до разклона за село Горичево, е установен в безпомощно състояние 29-годишен мъж. Пострадалият е транспортиран до МБАЛ-Разград, където след стабилизиране на състоянието му е тестван за употреба на алкохол. Пробата с дрегер отчела 2,80 промила. Взета е кръв за химичен анализ и е започнато досъдебно производство по чл.343 Б, ал.1 от НК. Около 17.30 часа 48-годишен мъж от село Горичево сигнализирал, че е държан против волята си в имот, обитаван от катастрофиралия велосипедист. При упражнената принуда получил отоци по лицето, натъртвания, охлузни и порезни рани по тялото. Започнато е разследване по чл.142 А, ал.1 от НК.