33-годишен мъж от село Гецово е задържан за употреба и притежание на наркотици. Около 7.50 часа на 28 май автомобилът „Сеат Кордоба“, с който лицето се придвижва, е спрян за полицейска проверка по бул. „Априлско въстание“ в Разград. В хода на контролните действия водачът е изпробван с „Drug test 5000“, който отчел резултат, положителен на метаамфетамин. Издаден му е талон за медицинско изследване и е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК. При последвалото претърсване на имота в Гецово на дървен рафт в гараж е намерен кожен калъф с бяло прахообразно вещество. Нарко-полевият тест показал, че веществото с тегло 22 грама е метаамфетамин. Започнато е разследване за престъпление по чл.354 А, ал.3, т.1 от НК.

Товарен автомобил „Фолксваген ЛТ35“ е спрян около 00.40 часа на 29 май в град Кубрат. В хода на полицейската проверка е установено, че 24-годишният водач от русенското село Смирненски шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин. Задържан е в РУ-Кубрат. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

Два нерегистрирани мотопеда са установени при проверки в Исперих и Кубрат. Около 20 часа на 28 май в Исперих е спрян мотопед с неустановена марка и модел. Двуколесното превозно средство, управлявано от 56-годишен мъж, било без регистрационен номер. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от НК. На 28 май около 22 часа в кубратското село Божурово е спрян мотопед, управляван от неправоспособен 20-годишен младеж от село Горичево. Мотопедът с неустановена марка се оказал без регистрация по надлежния ред. По случая е започнато бързо производство по чл.345, ал.2 от НК.