320 са общо нарушенията на Закона за движение по пътищата, установени в периода от 21 до 27 ноември 2022 година. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 120 фиша и 48 акта. Четири от актовете са издадени на неправоспособни водачи. За нарушаване на правилата за движение по пътищата са санкционирани двама пешеходци.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. При един от тях концентрацията е била над 1,2 промила.

Прекратени са регистрациите на пет моторни превозни средства – в четири от случаите причината е неправоспособност на шофьорите, в един – употребата на алкохол.

През посочената седмица са регистрирани три пътно-транспортни произшествия, при които трима души са пострадали, сочи още статистиката на „Пътна полиция“.

От 21 ноември се провежда специализирана полицейска операция с насоченост към пешеходците. Контролът на движението по пътищата с нулева толерантност спрямо нарушенията е с основна тематична насоченост към установяване на нарушения, извършвани от пешеходци и водачи на МПС, неосигуряващи предимство на пешеходци. До момента на територията на ОДМВР – Разград са санкционирани 9 души за внезапно навлизане и неправилно пресичане на пътното платно, както и 1 пешеходец за пресичане на нерегламентирано място. Трима водачи не са осигурили предимство на пешеходци, а други четирима са нарушили правилата за престой и паркиране в райони на пешеходни пътеки, кръстовища и спирки на градския транспорт. Акцията продължава до края на ноември.