32-годишен мъж от кубратското село Медовене е задържан с наркотици в Разград. При претърсване, извършено около 9.00 часа на 28 ноември в жилището, обитавано от мъжа в град Разград, са намерени и иззети бяло кристално вещество, реагиращо на метаамфетамин и приспособление за пушене на дрога – бонг.

При последвалото претърсване в автомобила му „Фолксваген Тигуан“, в тайник под волана са открити 145, 40 грама амфетамин и везна. Кристалообразното вещество, поставено в найлонова торба, е придобито и държано с цел разпространение. Уведомен е дежурен прокурор в Окръжна прокуратура – Разград. По случая се води разследване за престъпление по чл.354 А, ал.1 от НК . Повдигнато обвинение, взета му е мярка „подписка“ и му е наложена забрана за напускане на страната.

Лек автомобил „Ауди 80“ е спрян от служители на РУ-Исперих около 19.30 часа на 28 ноември. В хода на полицейската проверка е проверен багажът на 33-годишен пътник в колата. Намерени и иззети са 6,5 грама бяло кристалообразно вещество /метаамфетамин/ и 2,5 грама суха тревиста маса /канабис/. При последвалото претърсване на адрес в град Исперих, обитаван от мъжа, е открита суха тревиста маса, която при тестване реагира положително на марихуана. Притежателят на дрогата е задържан. По случая се води досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.