Лек автомобил „Шкода“ е спрян за проверка около 14.20 часа вчера в град Исперих, съобщиха от ОД на МВР в Разград.


Водачът, А.А. на 39 години от село Китанчево, е тестван за употреба на наркотични вещества. Пробата се оказала положителна на кокаин и опиати.

Пътникът в автомобила – А.Я. на 29 години от село Здравец, държал в себе си дрога. Под долното му бельо са намерени и иззети 31 таблетки „амфетамин“ с логото на „Порше“ и с общо тегло 12,4 грама. Двамата мъже са задържани в РУ-Исперих.

По случая са образувани досъдебно и бързо производства.

Припомняме, че на 15 август, в хода на спецоперация по противодействие на наркоразпространението, проведена под наблюдението на Окръжна прокуратура – Разград, в местността Пчелина в землището на Разград, в момент на сделка с наркотични вещества бяха задържани двама разградчани – на 34 и 43 години, криминално проявени. При личен обиск и претърсвания от тях и от автомобила им бяха иззети 20 000 таблетки „екстази“ с лого „Porshe“ с тегло 7.780 килограма, реагирали при полевия наркотест на амфетамин.

При същата акция в гробищния парк на Разград полицаите откриха тайник, в който бяха укрити други 10 000 таблетки „екстази“ с тегло 3.515 килограма.