30-годишна жена от Исперих сигнализирала около 18.30 часа на 27 май в Районното управление, че синът й е блъснат от непълнолетно лице с мотопед. При извършената по случая проверка е установено, че 15-годишен тийнейджър с нерегистриран мотопед „Ямаха“ при разминаване удря 13-годишния й син, който управлява индивидуално електрическо превозно средство. Двете момчета са прегледани от ФСМП и не са установени наранявания. По двете превозни средства са нанесени материални щети. Започната е проверка по чл.345, ал.2 от НК.

Ученик е установен с дрога при полицейска проверка, извършена в района на учебно заведение в град Кубрат. Около 11.30 часа на 27 май униформените проверили 15-годишно момче, у което открили електронна цигара – вейп, с кафеникава течност. При тестване веществото реагира положително на канабис. За случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл.354 А, ал.3 от НК.

Лек автомобил „БМВ 330ХД“ е спрян около 18.15 часа на 27 май в град Исперих. В хода на полицейската проверка е установено, че 44-годишният водач шофира под въздействието на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин. След отказ да предостави биологичен материал за изследване, криминално проявеният и осъждан мъж е задържан в РУ-Исперих. Започнато е бързо производство по чл.343 Б, ал.3 от НК.

„Мерцедес А170“ е спрян около 22 часа на 27 май на главен път Е-70, близо до кръстовището с пътя за Исперих. В хода на предприетите контролни действия от служители на РУ-Разград е установено, че 48-годишният водач от лознишкото село Гороцвет е неправоспособен и шофира след употреба на алкохол. Пробата му с дрегер отчела 2,32 промила. Мъжът отказал да предостави кръв за химичен анализ. Задържан е в РУ-Разград, а автомобилът е иззет. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

Незаконно добити дърва са намерени при полицейска проверка в частен дом в исперихското село Тодорово. Около 13.30 часа на 27 май е установено, че 40-годишен мъж съхранява в имота си 1,13 плътни кубически метра трупи за бичене от вида „цер“ без контролна горска марка. Дървата, за които липсват документи, са иззети и предадени на служители от ДГС „Сеслав“. Започната е проверка по чл.235, ал.1 от НК.