30-годишен мъж от кубратското село Беловец станал жертва на измама във Фейсбук. На 24 октомври мъжът пуснал обява за продажба на компютър в група „Електроника“. На 26 октомври потребител се свързал с него чрез съобщения и заявил готовност да закупи техниката, като обещал да изпрати куриер на адреса. В следващите съобщения убедил продавача, че трябва да заплати митнически такси и застраховки. Изпратил му линк, на който мъжът последователно превел сумата от 800 лв. За случая е уведомен дежурен прокурор. Образувано е досъдебно производство по чл.209, ал.1 от НК.

Сигнал за припаднало непълнолетно момиче е получен на тел.112 около 22.45 часа на 27 октомври. 54-годишен баща от град Завет съобщил, че на 15-годишната му дъщеря й прилошало и изгубила съзнание. След преглед от екип на ФСМП-Кубрат медиците установили, че момичето е получило алкохолно отравяне. Транспортирана е в МБАЛ-Разград и настанена в Детско отделение без опасност за живота. След проведени оперативни действия е установено, че потърпевшата е пребивавала в частен дом в Завет, където в компания е употребила около 400 мл концентрат. По случая е започната проверка от служители на РУ-Кубрат.

„Фолксваген Тигуан“ с турски регистрационни табели е спрян около 10 часа на 27 октомври в село Каменово. В хода на полицейската проверка е установено, че 33-годишният водач с адрес в село Медовене шофира след употреба на наркотични вещества. Пробата му с „Drug test 5000“ отчела резултат, положителен на амфетамин. Взета е кръв за химичен анализ. Автомобилът е предаден с протокол на олганите на МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл.343 Б, ал.3, пр.1 от НК. Водачът е задържан в РУ-Кубрат.

Домова кражба е извършена през нощта на 27 срещу 28 октомври в град Исперих. От новострояща се къща изчезнали около 200 м ел проводници от току-що изградена инсталация на жилището. Нанесената щета е за 1000 лв. Сигналът е подаден в РУ-Исперих около 13.30 часа на 28 октомври от 41-годишната собственичка. Започнато е разследване за престъпление по чл.194, ал.1 от НК.