3 години лишаване от свобода при общ режим постанови днес Шуменският окръжен съд на водача на автомобила Илиян Ст., причинил смъртта на двама в тежко пътно- транспортно произшествие, съобщиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура Варна. С присъдата на Шуменския окръжен съд 27-годишният подсъдим е лишен и от право да управлява автомобил за срок от 4 години.

Загиналите при пътния инцидент са директорът на ОП „Паркстрой”- Разград Звездомир Илиев и на служителката в същата структура и общински съветник Петя Петкова.

Припомняме, че тежкото пътно-транспортно произшествие стана на 29 март миналата година. На пътя Русе – Варна Илиян Ст. предприел изпреварване на друг автомобил, въпреки забраната. 27-годишният мъж направил това на двойно непрекъсната линия, навлязъл в насрещната лента, където друг автомобил също изпреварвал превозно средство. Така колата на подсъдимия се ударила челно в автомобила, с който пътували директорът и служителка на „Паркстрой”. Мъжът починал на място, а служителката – в болницата.

Присъдата подлежи на протест и обжалване пред Апелативния съд във Варна.