28-годишна жена подала сигнал за упражнено домашно насилие спрямо нея около 21.50 часа на 1 юни. Жената съобщила, че в исперихското село Голям Поровец 34-годишният мъж, с когото живее на семейни начала, я ударил през лицето и отправил закани за физическа саморазправа и убийство. На потърпевшата са разяснени правата й по ЗЗДН. Криминално проявеният и осъждан извършител е задържан в РУ-Исперих. Води се досъдебно производство по чл.131, ал.1, т.5А във връзка с чл.130, ал.2 от НК.

Сигнал за горящ автомобил на изхода на самуилското село Богданци е получен около 23 часа на 1 юни. На място е установено, че колата „Фолксваген Поло“, управлявана от 61-годишен мъж от селото, се е запалила поради техническа неизправност. Водачът е тестван за употреба на алкохол с дрегер, чиято цифрова индикация отчела 1,78  промила. По случая е образувано бързо производство по чл.343 Б, ал.1 от НК.

29-годишен мъж пострада при трудова злополука в град Исперих. Около 14.50 часа на 31 май, при извършване на ремонтни дейности в строителен обект, мъжът пада от метална конструкция с височина 4 метра. Откаран е в МБАЛ-Исперих, където е установено, че има счупено ребро, без опасност за живота. Уведомена е Инспекцията по труда. По случая се води проверка по чл.130, ал.1 от НК.