Клуб „Емпатия“ към МКБППМН-Кубрат награди днес 25 деца за активно участие и принос в популяризирането на дейности за ефективна превенция срещу насилието, агресията, дрогата, омразата и враждебността, съобщи секретарят на комисията и ръководител на клуба д-р Надие Карагьозова.
Спортът и изкуството (музика, литература, рисуване, танци и др.) са дейности не само за творческо израстване на децата със заложби, но и успешни форми за осъществяване на различни превантивни послания. От години МКБППМН-Кубрат е последователна в реализирането и излъчването на послания, обединени в програмата „Превенция на агресията чрез позитивни начинания и позитивна подкрепа“. Реализирани са десетки успешни конкурси, информационно-образователни срещи, които са мултиплицирани и от други общини.
6 деца с активна спортна дейност, получиха купи за старанието и популяризирането на спорта сред деца в конфликт със закона. Спортът не е само начин на живот и мислене, но и прекрасна възможност за оползотворяване на свободното време и насочване на излишната енергия на деца, които трудно организират времето си за учене и отдих.
19 деца, сред тях – художници, танцьори, репортери, изпълнители си тръгнаха също с награди в знак на благодарност и положени усилия в популяризирането на дейността на местната комисия на областно и национално ниво. Творби на малки художници от Клуб „Емпатия” гостуваха в регионалната библиотека „Боян Пенев” в Разград по случай седмицата на гората и международния ден на Земята. Репортерът на Клуб „Емпатия“, Ива Митева е носител на втора награда от национален журналистически конкурс за репортаж на тема „Доброволчеството- възможност за избор и добротворчество“. Талантливата Александра Овчарова, която се занимава професионално с пеене е участник в тазгодишното издание на „Живот без дрога“.

След награждаването д-р Надие Карагьозова изтъкна, че това са деца – добрите примери от ежедневието, от които имаме нужда и за нас възрастните остава да им благодарим, да ги насърчаваме и вдъхновяваме за още по големи и добри дела“.